Druhé místo v kvalifikaci žáků


VK Ostrava - Nový Jičín 2:0 (10,14), zostava: Sulek, Srovnal, Kovařčík, Dao, Starovič, Filip, striedali Závodský, Nguyen, Mlčák
Družstvo Nového Jičína hralo mimoriadne snaživo, ale proti solídne hrajúcej Ostrave sa súper presadzoval iba sporadicky. Vysoké bodové náskoky v setoch súper iba korigoval po chybách na podaní a útokoch hráčov Ostravy do autu.
VK Ostrava - GreenVolley Beskydy 0:2 (-9,-17), zostava: Sulek, Srovnal, Kovařčík, Nguyen, Závodský, Sterovič, striedali Filip, Dao, Mlčák
Domáce družstvo výborne podávalo a naši chlapci sa nevedeli vysporiadať s prihrávkou smečovaného podania. Po nepresnom príjme na našej strane, súper výborne bránil a mnoho útokov končilo v aute alebo v bloku. Hráči Ostravy boli v tlaku a s prílišným rešpektom sa len ťažko náskok domácich doťahoval. V druhom sete sa hra čiastočne vyrovnala. Ostrava zlepšila pohyb na ihrisku, hráčom vyšlo viacero pekných útokov aj podaní so ziskom priamych bodov. Na dobre hrajúcich domácich to ale nestačilo. Beskydy s prehľadom získali druhý set a tým aj zápaspre seba.
VK Ostrava - Havířov 2:0 (23,18), zostava: Sulek, Srovnal, Kovařčík, Starovič, Závodský, striedali Mlčák
V tomto zápase išlo o druhé miesto na turnaji. Od úvodu sa družstvu hra darila, ale chyby na podaní a nepresnosti v medzihra priniesli v prvom sete tesnú koncovku. Chybám sa nevyhol ani súper. Set získala pre seba Ostrava lepším útokom. V druhom sete sme získali viacbodový náskok a hra sa postupne zlepšila. Zisk druhého miesta je reálnym ocenením aktuálnej výkonnosti družstva. Víťazom turnaja sa stalo družstvo domácich.
Tento týždeň hrajú žiaci dvojdňový turnaj Českého poháru, v ktorom by sme radi vybojovali postupové miesto do finálových bojov.