Výborný vstup starších žáků do Českého poháru


Turnaja sa v Novém Jičíně zúčastnilo 14 družstiev a žiaci VK Ostrava hrali v úvode v trojčlennej skupine.
Skupina A chlapcov
VK Ostrava - Beskydy 2:0 (22,23)
Družstvo hralo odvážne v útoku, čím súpera dostalo pod tlak. Výborné podanie na súpera platilo a Beskydy nemohli hrať rýchle kombinácie. Ostrava dokázala v poli vychytať viacero ťažkých lôpt a získavala body z protiútokov. Vo vyrovnanej koncovke zápasu mala navrch Ostrava a výborne odštartovala tento turnaj.
VK Ostrava - Česká Třebová 2: 0 (18,17)
V tomto zápase dostali šancu hrať všetci hráči. Súper hral snaživo, ale bodový náskok v setoch len korigoval. Ostrava podaním dominovala a lopta od súpera letela často zadarmo. Výhra v zápase znamenala prvé miesto v skupine A a presun do veľkej haly ABC. V ďalšom zápase išlo o postup do prvej štvorky turnaja.
Play off
VK Ostrava - Velké Meziříčí 2:0 (14,17)
Po presune do haly ABC bolo z hráčov cítiť odhodlanie a chuť do hry. Zápas hrala Ostrava vo výbornom tempe a súper nedokázal sieť ubrániť. Po presnom príjme podania nasledoval tvrdý útok a veľký bodový náskok v každom sete. Postup do prvej štvorky v turnaji bol potvrdením dobrej hry celého družstva. Po zápasoch Play off do prvej štvorky postúpili Beskydy (porazili víťaza skupiny D Zlín) Nový Jičín A a Lanškroun. Skupina 1. - 4. miesto sa hrala znovu systémom každý s každým.
Skupina 1. - 4.
VK Ostrava - Nový Jičín A 2:1 (-20, 16, 12)
Už v sobotu sa podľa rozpisu hral prvý zápas finálovej skupiny. Domáci ako favorit hrali s prehľadom , dobre bránili a v útoku mali prevahu. V druhom sete sa postupne Ostrava osmelila. Domáci zneisteli a po rýchlej hre na sieti nedokázali brániť. Útoky ťahal Závodský a Struška a parádne zásahy v poli mali Fabikovič so Srovnalom . O zápase rozhodol tretí set, domáci nedokázali rozbehnutú Ostravu zastaviť. Nadšenie z víťazstva bolo zaslúžené.
VK Ostrava - Beskydy 2:0 ( 22, 19)
V nedeľu ráno na seba narazili súperi zo skupiny. Beskydy sa snažili vrátiť prehru Ostrave. Družstvo si však dobre premietlo princíp víťazstva v skupine a pokračovalo v dobrej hre. Na hráčoch nebolo badať únavu a hra mala dobré tempo. Výbornú atmosféru tvorili hráči na lavičke povzbudzovaním. Družstvu pomohol úspešnými zásahmi striedajúci Starovič. Ostrava udržala kvalitu vo všetkých činnostiach. Pred družstvom bol už iba jeden zápas a bolo to finále celého turnaja.
VK Ostrava - Lanškroun 1:2 (-24,16,-12)
V praktickom finále sa stretli neporazené družstvá a zápas bol ozajstným vrcholom. Boj so záujmom sledovali rodičia, hráči aj tréneri družstiev. Do súboja výborne vstúpila Ostrava, fungovala medzihra aj dohrávka na bod. Vedenie 18:13 bolo nádejné. Potom prišli nepresné prihrávky a opatrné útoky. Súper hru vyrovnal. Ostrava snaživo bojovala, ale koncovku 26:24 vyhral Lanškroun. Druhý set doslova Ostrava ovládla. O celom zápase rozhodol tretí set. V strede setu súper odskočil a priebeh hry kontroloval. Prehra 2:1 znamenala druhé miesto v turnaji. Záverečné „PER TO TAM!!!“ potvrdilo, že družstvo v tomto turnaji zahralo výbornú hru a druhé miesto je pre hráčov povzbudením do ďalšieho tréningu.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Filip Srovnal, Augusta Matěj, Struška Richard, Aleš Závodský, Fabikovič Daniel striedali Jakub Pelikán, David Nguyen, Jan Mlčák, Jan Kovařčík Lukáš Filip, Dao Filip, Starovič Daniel, tréner Dvoran, vedúci družstva Fabikovič.
Záverečné zhodnocenie:
Slovo trénera po turnaji: Hrali sme ozaj dobre, v základnej zostave výborne Struška, Fabikovič a Augusta. Snažili sme tlačiť do súperov podaním, čo sa nám darilo. V útoku boli najlepší Struška so Závodským. Na bloku odohral spoľahlivo Augusta. Pozitívnu prácu v poli odviedol Srovnal s Fabikovičom. V druhom zápase s Beskydami sa na nahrávke prezentoval Fabikovič , čo môže byť alternatívou. Nahrávač Sulek hral solídne do zóny 4, do zóny 2 to bolo niekedy nepresné. Celkovo sme vystupovali ako súdržné družstvo s dobrou bojovnou chémiou. Musíme však určite pracovať na sile a niektorých herných činnostiach, ktoré sú zatiaľ našou slabinou, napr. dvojblok a vykrývanie smečiara. Súčasťou turnaja boli aj testy hráčov na rýchlosť, silu paže a dosah vo výskoku.

DSC01228

DSC01233

DSC01239

DSC01243

DSC01244

DSC01249

DSC01251

Foto Vlastimil Fabikovič