Žáci druzí v elitní skupině kraje


Skupina A Krajského preboru starších žiakov pokračovala druhým turnajom v Opave. V nedeľu hralo každé družstvo štyri zápasy. Turnaj vygradoval v samotnom závere, kde sa stretli neporazené družstvá v súboji o prvé miesto. Naši žiaci si zmerali sily s mestským rivalom Blue Volley Ostrava. Po dramatickom zápase sa z víťazstva v turnaji tešil Blue Volley a naši žiaci skončili na výbornom druhom mieste. Druhý turnaj A skupiny priniesol vyrovnané zápasy a naši žiaci sa prezentovali bojovnými výkonmi. Druhé miesto zaručilo, že VK Ostrava bude hrať aj ďalší turnaj medzi najlepšími v A skupine.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 2:1 (23,-25,13)
VK Ostrava - Opava 2:0 (27,23)
VK Ostrava - Nový Jičín 2:1 (26,-22,8)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 1:2 (-19,13,-13)
V druhom turnaji A skupiny sa hrali od úvodu veľmi vyrovnané zápasy. V prvom zápase s Beskydami si nik zo súperov nedokázal vytvoriť vyšší bodový náskok a skóre sa posúvalo po jednom bode. Výborné útočné akcie striedali chyby v poli a nepresné skazené podania. Zápas sme získali pre seba až v závere tretieho setu po razantnom útoku z okraja siete.
Aj zápas s Opavou bol mimoriadne vyrovnaný, domáci hrali často technické lopty aj útočili stredom siete. V záveroch setov sme využili výškovú prevahu a získali rozhodujúce body.
Súboj s Novým Jičínom sme začali odvážne, darilo sa nám súpera tlačiť podaním od siete. V druhej časti setu sme však urobili viacero chýb v sérii a hru súper bodovo vyrovnal. V dramatickom závere sme vyhrali 28:26. Jičín sa nevzdal a po zlepšenom výkone vybojoval tretí set. V treťom skrátenom sete sme zatlačili podaním aj tvrdým útokom po úspešných obranách v poli a tým sme vybojovali cenné víťazstvo.
V poslednom zápase sme narazili na nezdolané družstvo Blue Volley. V hlučnej atmosfére bol zápas výborným vyvrcholením turnaja. O víťazovi rozhodol tretí set, v ktorom sme neudržali vedenie 12:10. Súper v poli naše útoky vychytal a z protiútoku bodoval. Zápas však mal výborný športový náboj aj atmosféru. Škoda šance, ktorú sme nevyužili.
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Adam Schauer, Lukáš Filip, Patrik Vlček, Matěj Kukrecht, Jan Matušek. Trenér Roman Dvoran.
Zhodnocení trenéra Romana Dvorana: „Turnaj zdobila vyrovnanosť a som rád, že chalani ustáli viaceré náročné koncovky v setoch. Boli sme mentálne odolní a zahrali sme odvážne vo vyrovnaných stavoch. Pokladám to za veľmi cenný posun v našej hre. Parádny turnaj odohral Aleš Závodský, zaradil sa do polohy bodového lídra družstva. Dokázal sa presadzovať aj keď ho súperi stále blokom bránili. Nahrávač Martin Sonnek hral podstatne pestrejšie, čo výrazne prispelo k víťazným koncovkám setov a zápasov. Ďalším pozitívom je, že sa po dlhšej chorobe vrátil do družstva Lukáš Filip. Tento víkend nás čaká dvojdňový turnaj Českého poháru a verím, že budeme pokračovať na podobnej výkonnostnej vlne.“