Soustředění žáků navštívili extraligoví hráči

Vrcholem pětidenního soustředění žáků na Bílé byla návštěva hráčů našeho extraligového týmu. Nadšení z jejich návštěvy neskrýval ani hlavní trenér žáků Roman Dvoran:
„Výborným doplnením a spestrením sústredenia bola návšteva štvorice hráčov A družstva mužov. Kubo Dvorák, Filip Jarosinski, Lubo Mazoch a David Pawlun sa aktívne zapojili do spoločného tréningu. Jednotlivé skupiny rotovali okolo svojich volejbalových vzorov. Všetci si spoločne vyskúšali, čo je to vyberať útoky extraligových hráčov v poli. Žiaci s nadšením absolvovali všetky cvičenia . Muži nám predviedli smečované, plachtiace aj hybridné podanie . Ukázali nám nahrávku, rýchly útok stredom aj útok z okraja siete. Vzájomná interakcia medzi mužmi a deťmi bola perfektná a tréning sme zakončili miniturnajom, v ktorom si žiaci zahrali so svojimi vzormi. Záverečné fotenie a pokrik PER TO TAM!!! ukončilo spoločný vydarený tréning.“
A dále Roman Dvoran popisuje průběh soustředění na Bílé a také další přípravu a zapojení do soutěží v nové sezoně:
„V týždni od 21.8 do 25.8. 2023 sme absolvovali sústredenie plné volejbalu, tréningu aj zábavy. 28 hráčov a tri tréneri (pozn.: spolu s Romanem Dvoranem ještě Martin Vaculík a Pavel Kotula) absolvovali päť dní zaťaženia na zlepšenie kondičných aj herných schopností. K dispozícii sme mali tri ihriská na tréning a samozrejme okolitú krásnu prírodu. Hráčov sme rozdelili do troch skupín podľa veku a výkonnosti. V troch skupinách sme trénovali s rozdielnym zameraním na silu, herné činností jednotlivca a herný systém. Tri skupiny sa vystriedali u všetkých trénerov, aby sme spoznali všetkých hráčov a ich aktuálne schopnosti. V rámci sústredenia sme absolvovali túru do prírody, boli sme dvakrát na bazéne, mali sme opekačku a táborák, tancovali sme so skupinou dievčat, ktoré mali svoj kemp rovnako ako my. Ťažkou skúškou boli každodenné ranné rozcvičky, po ktorých však nasledovali výborné raňajky, ktoré vždy vylepšili všetkým náladu. Sústredenie sme zakončili v piatok obedom, unavení, bez zranení, ale spokojní s množstvom skvelých zážitkov.
V novom ročníku súťaží nás čakajú veľké výzvy, pretože zloženie družstiev starších aj mladších žiakov sa výrazne zmenilo.
Starší žiaci U16: veková kategória sa posúva na ročníky narodenia 2009 a 2010. Zloženie družstva sa mení a silný ročník 2008 sa posunul do kadetov, je to 15 hráčov tohto ročníku. Hneď od úvodu prípravy tvoríme úplne novú zostavu družstva žiakov. Snahou je, čo najrýchlejšie zoznámiť nových hráčov so systémom hry v tejto kategórii. Prípravu sme zahájili v druhom augustovom týždni na vonkajších školských ihriskách v Šenove. Postupne sa do tréningu zapájali aj mladší žiaci. Zaťaženie sme postupne zvyšovali, ale hráčom sme dávali rozdielne dávky podľa veku hráčov.
Súťaže : Do krajského preboru 2023/24 sme prihlásili jedno družstvo starších žiakov U16 a dve družstvá mladších žiakov U14. Do budúcna by sme mali z mladších žiakov vytvoriť kvalitnú skupinu starších žiakov. Súťažné zápasy pre viacero hráčov v mladších žiakoch prinesú zlepšenie ich volejbalových schopností.
Plány do novej sezóny: Chceme v súťažiach hrať čo najlepšie a do zápasov zaradiť čo najviac hráčov už v mladších žiakoch. V rámci klubu budeme podávať lopty na extraligových zápasoch a tam sledovať svoje volejbalové vzory, aj súperov. Rovnako budeme pracovať aj so zabehnutými volejbalovými prípravkami v Šenove, Vratimove, Hrabovej a Bartoviciach. Veríme, že máme pred sebou ďalšiu zaujímavú volejbalovú sezónu. Po začiatku školského roku tréningy presúvame do telocviční a športových hál.“

Dalšíw

Další2w