Naše U16 začne krajský přebor ve druhé výkonnostní skupině

Dvě vítězství a dvě porážky v kvalifikačním turnaji znamenaly pro náš tým U16 třetí místo v pětičlenné skupině a zařazení do druhé výkonnostní skupiny krajského přeboru.
Výsledky zápasov hala ABC Nový Jičín:
VK Ostrava – Nový Jičin A 2:0 (13,6) hralo svoj prvý turnaj novej sezóny
VK Ostrava – Frenštát pod Radhoštem 2:0 (7,8)
VK Ostrava – Nový Jičín B 0:2 (-12,-11)
VK Ostrava – Kojetín 0:2 (- 21,-9)
Průběh turnaje popsal trenér Roman Dvoran:
„Naše družstvo U16 odohralo v nedeľu 1.10.2023 rozraďovací turnaj dlhodobej časti Krajského preboru v Novom Jičíne. Družstvá hrali o nasadenie do výkonnostných skupín v Krajskom prebore. Do súťaže je prihlásených 15 družstiev a hralo sa v troch skupinách. Výsledky z rozraďovacích turnajov rozhodli o nasadení družstiev do výkonnostných skupín. Družstvá žiakov U16 tvoria hráči ročníku narodenia 2009 a mladší.
Po minulej sezóne sa zostavy jednotlivých družstiev veľmi zmenili. Veľká zmena nastala aj v našom družstve. Silný ročník 2008 prešiel do kategórie kadetov a v príprave sme vytvárali novú základnú zostavu. Hneď v úvode sezóny zostavu ovplyvnili naše družstvo aj nemoci. Neúčasť jednotlivcov sme dosť ťažko nahrádzali.
Družstvo však odohralo celkom dobrý turnaj, keď sme úvodné dva zápasy vyhrali bez straty setu. V zápasoch s favoritmi sme mali v hre dobré chvíle, ale na zatlačenie súpera sme nenašli zbrane. Výborný set sme zahrali proti Kojetínu, kde sme v úvode viedli 17:12, ale tento náskok sme neudržali. Zbytočne opatrná hra nám tesnejšiu koncovku nepriniesla. Kojetín nás podaním odtlačil od siete a v útoku sme sa nedokázali presadiť. V prehratých setoch sme hrali zbytočne ustráchane a nedarilo sa nám ani podanie, ktoré nemalo potrebné parametre.
Tretie miesto v tomto turnaji nás posunulo do výkonnostnej B skupiny. Uvidíme, ako sa nám bude dariť v ďalšom turnaji Krajského preboru, keď doplníme družstvo o hráčov, ktorí sa prvého turnaja nezúčastnili.
Zostava VK Ostrava: Prokeš , Rozšafný, Hanzlík, Ružička, Tesař, Toman a Dobiáš.
V termíne 14.-15.10. 2023 sa žiaci VK Ostrava predstavia v prvom turnaji Českého poháru, ktorý sa uskutoční znova v Novom Jičíne. V hre je zase rozradenie do výkonnostných skupín, tak veríme, že nastúpime v kompletnom zložení. Sedem zápasov za dva dni bude náročnou previerkou výkonnosti jednotlivcov aj družstva.“