Horečka páteční noci končí až v pondělí


Čtvrtfinále play off – 2. zápas
VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 1:3 (-11,-20,16,-22)
VK ČEZ Karlovarsko: Rejlek, Van Haarlem, Patočka, O Dea, Wiese, Hudeček – Pfeffer. Střídali: Penrose, Džavonorok, Beer, Zmrhal, Vašina. Trenér Jiří Novák.
VK Ostrava: Dvořák, Podlesny, David, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídali: Kotas. Trenér Jan Václavík.
Stav série 0:2.
V prvním setu to byl z naší strany od prvního míče volejbalový válec a nechybělo mnoho k tomu, aby domácí Karlovarsko nezískalo dvouciferný počet bodů.
Ve druhém jsme od stavu 9:6 pro domácí opět jasně ovládli zápas a navázali na skvělou hru z prvního setu.
Karlovarsko se probudilo ve třetím setu, kdy se mu dařilo na podání a mělo vynikající obranu na síti.
K parádnímu představení jsme se vrátili v poslední čtvrté sadě, kdy jsme soustředěným a nadšeným volejbalem nepustili soupeře do vedení.
První dva body v utkání získá náš celek a rozjede se v prvním setu ke skvělému výkonu. Důrazný Menner rychle zvyšuje na 1:4. Tlačíme na podání a po bloku Davida vedeme 3:8. Čisté eso Dvořáka znamená náskok sedmi bodů (3:10). Po úspěšné dohrávce kapitána Davida vedeme již 4:12. Nejsme k zastavení a dokonce přímý bod z podání zaznamená David na domácí libero Pfeffera. Po třech bodech v řadě podávajícího Janků je rozdíl mezi oběma soupeři propastný (7:21). První set vyhráváme o málo vídaných 14 bodů (11:25).
Ve druhém setu jsou jako první do dvoubodového náskoku domácí po bloku Zmrhala (5:3). Když Patočka zablokuje Mennera, vedou domácí o tři body (8:5). Za stavu 9:6 přichází na podání kapitán David a my předvedeme úžasnou sérii šesti bodů v řadě, která zlomí vývoj druhé sady. Od stavu 9:12 je zápas zase v naší moci. Dvořák zvyšuje důrazným útokem již na 10:14. Po bodovém bloku Mennera vedeme 11:16. Domácí se nejblíže dostanou na dohled před koncovkou na tři body (15:18). Samotný závěr druhé sady si soustředěným výkonem pohlídáme a vítězíme ve druhém setu zaslouženě 20:25.
Ve třetím setu se domácí jako první bodově vzdálí. Výborně jim na smeči hraje Zmrhal (7:4). Po nevynucené chybě Wieseho se sice dostaneme na rozdíl jednoho bodu (9:8), ale Zmrhal zvládá složit jakýkoliv míč a od stavu 15:10 směřují domácí k prodloužení zápasu. Ke Zmrhalovi se přidá bodující univerzál Rejlek a Karlovarsko vyhrává třetí set jasně 25:16.
Ve čtvrtém setu se vracíme ke kvalitnímu výkonu z prvních dvou setů. Po bodovém bloku Podlesneho vedeme 4:6. Přímý bod z podání Dvořáka znamená vedení 4:8. Když Janků vytlouká domácí bloky, máme k dobru již čtyři body (6:10). Po nevynucené chybě Rejlka se zdá být vítězství na dosah (11:16). Úspěšným útokem Beera snižuje Karlovarsko na 13:16. Blokující Janků nám vrací náskok pěti bodů (14:19). Když se do podání opře Wiese, je soupeř velmi blízko (17:19). Do koncovky jdeme s náskokem tří bodů, ale když si domácí počkají na bloku na Mennera, je rozdíl jen jednobodový (22:23). Závěr patří smečaři Janků, který uhraje dva potřebné body, které vedou k našemu zaslouženému vítězství.
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„První dva sety byly od nás výborné. Co jsme si řekli k obraně Varů, to nám na palubovce perfektně fungovalo a na soupeře padla trochu deka. Pak se ukázalo, jaké možnosti široké lavičky má trenérský protějšek Jiří Novák. Kluci, co tam přišli, začali vzdorovat a vyhráli třetí set. My jsme naštěstí byli v koncovce čtvrtého sety odvážní a nepřipustili, aby šel zápas do tiebreaku.“