Prohra ve třech setech s pražskými Lvy

Těžký úvodní extraligový los nás po domácím zápase s Kladem poslal na palubovku obhájců loňského titulu Lvů Praha. I přes některé menší dobré úseky zápas jsme s favoritem extraligy prohráli ve třech setech. O reparát se zítra od 17 hodin pokusíme v dohrávce prvního kola v Odoleně Vodě.
Extraliga mužů – 2. kolo
Lvi Praha – VK Ostrava 3:0 (21,17,16)
VK Ostrava: Pawlun, Mazoch, Dvořák, Olsen, Tsmokalo, Jarosinski – Motyčka. Střídali: Vancl, Srovnal, Pelikán, Resl. Trenér Dariusz Luks.
V úvodu utkání prohráváme po esu Schoutena 4:2. Výborný dvojblok Olsen, Pawlun srovnává stav na 7:7. Po chybě Mazocha vedou Lvi 9:7. Po úspěšném útoku Tsmokala a bloku Mazocha se dostáváme do vedení 12:13. Lvi otáčejí vývoj setu kolem patnáctého bodu. Olsen útočí do pásky sítě, v útoku se nedaří Jarosinkému (23:18). Při podání Dvořáká odvrátíme tři setboly, ale první set prohráváme 25:21.
V úvodu druhého setu domácí při servisu Kollátora výborně brání na síti i v poli (8:4). Po chybě Schoutena snižujeme na 9:7. Opět po patnáctém bodu domácí Lvi jdou za ziskem setu. Po nedůrazném útoku Vancla se na druhé straně prosazuje Čech (16:12). Od tohoto momentu se nedokážeme vypořádat s podáním Janoucha a jeho série končí za stavu 21:12. Vancl sníží kvalitním podáním na 21:15. Po chybě Jarosinského prohráváme druhý set 25:17.
Vstup do třetího setu máme na jedničku a při podání Mazocha vedeme 1:4. Lvi brzy vývoje skóre otočí a Janouch upravuje na 11:7. Po chytrém útoku Madsena prohráváme 14:9. Domácí favorit poslednímu dějství zápasu dominuje. Trenér Luks prostřídá sestavu a domácí poslední sadu ovládají v poměru 25:16, kdy poslední míč utkání získávají po bodovém bloku.