Starší žáci potvrdili třetí místo v krajském přeboru


Skupina A Krajského preboru starších žiakov pokračovala šiestym turnajom. Organizátorom bola Opava, ktorá sa do turnaja dostala s dvoma družstvami. Žiaci VK Ostrava nepredviedli plnohodnotný výkon a po dvoch prehrách a dvoch víťazstvách obsadili tretie miesto. Turnaj znovu vyhral Nový Jičín. Naše tretie miesto zaručuje žiakom A skupinu aj v poslednom turnaji dlhodobej súťaže.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 1:2 (17,-21,-12)
VK Ostrava - Nový Jičín 0:2 (-17,-20)
VK Ostrava - Opava A 2:0 (10,16)
VK Ostrava - Opava B 2:0 (14,11)
V prvom sete prvého zápasu sa hra družstvu darila. Po účinnom podaní nasledovala dobrá obrana aj protiútok. Družstvo sa dostalo do bodového náskoku a hra na sieti sa darila. „Blučko“ v druhom sete od začiatku trafilo podanie a obraz hry sa vyrovnal. Nepresné prihrávky znížili účinnosť útoku a body sa nám nedarilo získavať. Niekoľko pokazených podaní v koncovke setu a útok bez razancie súperovi výrazne pomohli. V treťom sete sme nedokázali striasť nervozitu, čo prinieslo chyby v rozhodujúcich momentoch.
V druhom zápase hral Nový Jičín pestro v útoku a presne na podaní. Podaním nás odtlačil od siete a úspešne bránil útoky od anténok. Ani jeden náš útočník sa proti dobre postavenej obrane nedokázal presadzovať. Na dobrú hru súpera sme nenašli žiadnu zbraň. Zahrali sme niekoľko pekných akcií, ale súvislejší tlak na súpera sme nedokázali vytvoriť.
V zápasoch proti domácej Opave sme hrali dobre na útoku. Domáci len zriedkavo hrozili útokom, pretože prihrávali veľmi nepresne a loptu nám často vracali zadarmo. Do hry sa mohli zapojiť aj hráči z lavičky. Opavské družstvá sa síce snažili hrať čo najlepšie, ale na našich ich hra neplatila. Využili sme výškovú prevahu a súper nedokázal náš útok brániť na sieti ani v poli. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili tretiu priečku.
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Patrik Vlček, Adam Schauer, Jan Matušek. Trenér Roman Dvoran.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Škoda, že sme v prvom zápase nezvládli koncovku druhého setu. Určite by to družstvo zdvihlo. Bojovali sme, ale zrážala nás nepresná prihrávka a zlé riešenia na útoku. Družstvu chýbalo sebavedomie a hráči boli neistí. Prenieslo sa to najviac do podania, ktoré nemalo žiadnu účinnosť. Zahájenie hry proti vyspelejšiemu súperovi nestačí. Podanie musí mať svoje parametre, aby mali súperi sťaženú situáciu na založenie útoku. Táto činnosť sa nám nedarila.
Koncom týždňa nás čaká finálový turnaj Českého poháru v Hradci Králové a pokúsime sa zlepšiť jednotlivé činnosti aj hru. Verím, že odohráme lepšie zápasy aj proti silným súperom v A skupine. Záverečný turnaj Českého poháru odohrá 24 družstiev, ktoré budú rozdelené do skupín, ktoré si v predchádzajúcich turnajoch vybojovali. My hráme v najlepšej výkonnostnej A skupine a je v nej osem družstiev.“